• Spin demokratiet – er folkestyret løbet af sporet? v/ Poul Madsen
  Tirsdag, den 24. oktober 2023 kl. 19:00
  Entre: Kr. 125,- pr. person
  Medierne ser sig traditionelt som folkestyrets vagthund, men er de i virkeligheden blevet politikernes lænkehund? Fakta er, at tilskuddene til de politiske partier i de sidste 30 år er steget med intet mindre end 600%, mens medierne i samme periode har kæmpet for at overleve.

  Poul Madsen viser, hvordan det på afgørende vis har forskubbet magtbalancen. Det er et på én gang både rystende og underholdende foredrag, krydret med en række anekdoter og skræmmende eksempler på, hvordan offentligheden er forsøgt manipuleret.

  Det er også en historisk fortælling, hvor Poul tager os med tilbage til de første lidt amatøragtige forsøg på politisk spin under Poul Nyrup Rasmussen frem til, at Mette Frederiksen placerede en   hel hær af særlige rådgivere i ministerierne.

  Er folkestyret truet, eller er det hele bare en naturlig udvikling i et moderne demokrati? Det får du svar på i foredraget som alle, både magthavere, politisk interesserede og helt almindelige borgere, er nødt til at høre.  

  Foredraget afholdes på: Grand, Ahlgade 48, 4300 Holbæk       
        
  Billetter kan bestilles hos AOF Holbæk tlf. 59438558 og Svinninge Aftenskole tlf. 24820376                        

  Afholdes i samarbejde mellem AOF Holbæk og Svinninge Aftenskole           

                                            

 • Den nye verdensorden v/Samuel Rachlin
  Tirsdag, den 10.10.2023 kl. 19:00
  Entre: 125,- pr. person
  Samuel Rachlin vil i sit oplæg om krigen i Ukraine ajourføre krigens gang, beskrive den politiske og militære udvikling og se på, hvor dramatisk verdenssituationen har forandret sig både for den transatlantiske alliance og for Ruslands forhold til sin omverden. Ingen kan forudsige, hvornår man vil nærme sig et slutspil, eller hvordan det vil forme sig. Men man kan med sikkerhed sige, at man vil kunne mærke følgerne i generationer, og at verden aldrig bliver den samme igen.

  Samuel ser også på Vladimir Putins politiske og personlige rejse, siden han kom magten i 1999, til han traf beslutningen om at gå i krig. Lige fra første færd, da han startede krigen mod Tjetjenien i september 1998 har Putin følt sig i sit es når han føret krig. Siden har han gang på gang vist at rollen som krigspræsident passer ham bedst fra Georgien i 2008 frem til storkrigen mod Ukraine siden 24. februar 2022.

  Den krig raser nu på andet år og har udviklet sig til den største krig i Europa siden Anden Verdenskrig. Den har haft meget store omkostninger ikke kun for Ukraine, men også for Rusland. De enorme russiske tabstal er allerede større end i alle de andre krige tilsammen siden Anden Verdenskrig. Men for Vladimir Putin er krigen mere end kun et spørgsmål om at besejre og kontrollere Ukraine. Det drejer sig om at genoprette Ruslands status som et imperium. Putins overordnede vision og mål er at etablere en ny multipolær verdensorden som en del af et civilisationsopgør, der vil bane vejen for Rusland til at indtage sin position som en af verdens førende stormagter.

  Foredraget afholdes på: Grand, Ahlgade 48, 4300 Holbæk 

  Billetter kan bestilles hos AOF Holbæk tlf. 59438558 og Svinninge Aftenskole tlf. 24820376 

  Afholdes i samarbejde mellem AOF Holbæk og Svinninge Aftenskole